In Ajankohtaista, Kiinteistönhoito

Teksti: Jari Hänninen

Kuten arvata saattaa, mennyt talvi työllisti kiinteistönhoitajiamme ulkoalueilla melkoisesti. Edelliseen talveen verrattuna lunta tuli huomattavasti enemmän. Esimerkiksi viime vuonna ei juuri mistään tarvinnut ajaa lunta pois, kun taas menneenä talvena se oli pakollista useassa kiinteistössä.

Talven aikana meillä oli toistakymmentä aurakuskia – erittäin sitoutunutta porukkaa kaikki. Kiinteistönhoitajat tekivät käsilumitöitä omissa kohteissaan, heidän lisäkseen käsilumitöitä tekemässä oli muutaman henkilön ”iskuryhmä”, ja töitä olisi riittänyt hetkittäin vielä useammallekin tekijälle. Kaikki lumitöihin osallistuneet olivat sitoutuneita ja ahkeria ja ansaitsevat kiitokset!

Välillä tuntui, että lunta tuli hiukan liikaa – pahimmillaan aurakuskit saivat työskennellä yhdeksänkin yötä putkeen eikä kaikille kiinteistöille tietenkään ehditty niin ripeässä aikataulussa, kuin asukkaat ja muut kiinteistöjen käyttäjät olisivat toivoneet. Suurin osa asiakkaistamme toki ymmärsi tilanteen.

Kaikesta huolimatta saimme pidettyä työn laadun korkealla. Aurausvahinkoja tapahtui todella vähän suhteutettuna kohteiden määrään, vaikka välillä siirrettävän lumikasan alta saattoikin paljastua esimerkiksi pyörätelineitä tai polkupyöriä.

Lumitöiden lisäksi myös liukkaudentorjuntaa jouduimme tekemään paljon aiempaa enemmän. Asiakaskohteisiimme levitettiin talven ja kevään aikana yhteensä yli miljoona kiloa hiekoitusmursketta. Kaikki se piti tietenkin kevään tullen saada myös lakaistua pois.

jari_hanninen

Toukokuun aikana kunnostetaan piha- ja nurmialueita talven jäljiltä ja valmistaudutaan ruohonleikkuukauteen. Myös pensaiden leikkuuta ja pihojen pesua riittää.

Kirjoittaja on ulkoalueiden työnjohtajamme, jonka voi tavata myös aurauskalustomme ratin takaa.

 

 

Haluatko liittyä joukkoomme? Klikkaa tästä ja täytä avoin työhakemus.

Viimeisimmät uutiset

Kirjoita hakulauseke ja paina enter